1

Ontdek Comfort en Veiligheid met Onze Babyslaapzakken

Babyslaapzakken zijn essentieel voor een goede nachtrust van je kleintje. Bij Pericles bieden we een uitgebreide selectie comfortabele en veilige babyslaapzakken (lees hieronder verder).

_40A8382.jpg

Ontdek Comfort en Veiligheid met Onze Babyslaapzakken

Het wordt aanbevolen dat een baby vanaf de geboorte slaapt in een slaapzak die goed past en voorzien is van armsgaten (met of zonder mouwen), zodat het gezicht en hoofd vrij blijven. Een slaapzak voorkomt dat de baby op de buik rolt op een moment dat hij nog niet zelfstandig kan terugdraaien naar de veilige rugligging.

Vooral tijdens de piekleeftijd voor het risico op wiegendood (3 tot 5 maanden) is het gebruik van een slaapzak aan te raden. Laat je baby vanaf de geboorte wennen aan het slapen in een slaapzak op de rug.

Zorg ervoor dat de rits van de slaapzak van boven naar beneden sluit, zodat de sluiting zich ter hoogte van de onderbeentjes bevindt en voorkomt dat je kind de rits open kan maken.

Een veilige slaapzak moet qua lengte en breedte vrijwel op het lichaam van je baby aansluiten zodat hij niet kan draaien in de slaapzak of erin weg kan zakken.

Wil je de slaapzak ook in de autostoel of kinderwagen gebruiken?

Kies dan voor een slaapzak met een gordelopening aan de voor - en achterkant. Extra handig als je met je baby de wagen in moet.

Welke maat van Pericles slaapzak kies je?

Bij het selecteren van de juiste slaapzak is de maatvoering van cruciaal belang. Let erop dat je nooit een te grote slaapzak koopt. Als de halsopening of armopeningen te ruim zijn, kan je baby wegzakken in de slaapzak, wat niet veilig is.

  • Slaapzakmaat 60 cm: geschikt voor een baby tot 64 cm (0-3/4 maanden).
  • Slaapzakmaat 70 cm: geschikt voor een baby van 60-76 cm (3/9 maanden).
  • Slaapzakmaat 90 cm: geschikt voor een baby tot 76-98 cm (6-18 maanden).
  • Slaapzakmaat 110 cm: geschikt voor een baby vanaf 94 cm (vanaf 18 maanden)
Bovenstaande tabel is slechts een indicatie. Niet ieder kind is natuurlijk even groot. Check daarom altijd of de slaapzak goed past en dus veilig is.

Wat is de TOG-waarde van een babyslaapzak?

Een TOG-waarde (Thermal Overall Grade) is een veiligheidsindex voor warmteweerstand en isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer en hoe beter het materiaal isoleert. Hierbij wordt uitgegaan van een normale lichaamstemperatuur tussen 36,5°C en 37,5°C. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 18 à 20 °C.

  • Kamertemperatuur < 16°C: slaapzak met TOG waarde tussen 3 en 2,5 gecombineerd met een body met lange mouwen en een pyjama.
  • Kamertemperatuur 16-19°C: slaapzak met TOG waarde tussen 2,5 en 2 gecombineerd met een body met lange mouwen en een pyjama.
  • Kamertemperatuur 20-22 °C: slaapzak met TOG waarde tussen 2 en 1.5 gecombineerd met een body met korte mouwen en een pyjama.
  • Kamertemperatuur 23-24 °C: slaapzak met TOG waarde tussen 1,5 en 1 gecombineerd met een body met lange mouwen.
  • Kamertemperatuur +24 °C: slaapzak met TOG waarde tussen 1 en 0,5 gecombineerd met een body met korte mouwen.

Verbeter de slaapervaring van je baby met de beste babyslaapzakken van Pericles. Bezoek onze website en ontdek waarom ouders voor onze producten kiezen!

 

Gepost in: Slaapzakken